top of page

B.BRUT WIJNEN

Wijnen & bubbels voor ieders budget & smaak. Wij willen u het beste advies geven als wijnleverancier.
Maak kennis met volgende wijnhuizen, hierbij bieden we telkens het volledige assortiment van de wijnmakers aan :

4992157517_f72863a43e_b.jpg

Vignobles Louis Eschenauer - FR

Vignobles du Louis Eschenauer 

 

Uniek Bordeauxhuis, met domeinen in de languedoc. Ze brengen een smaakpallet van de Bordeaux. Onze topsegment van huiswijnen, ook beschikbaar in inox vaten van 25l. Louis Eschenauer is geboren in de Alsace, maar heeft zich weten vestigen in Bordeaux, uit voorliefde voor de Chatêau-wijnen. Ook beschikbaar in 20cl. 

photo-vire-clesse-2019.jpeg

Bourgogne - Domaine Chanson

Hungary - Wijnhuis Apatsagi

Apátsági is een uitzonderlijk wijnhuis met geschiedenis. De wijnmakerij is gevestigd in een eeuwenoud klooster dat nog voor de helft eigendom is van monniken. De berg waarop het klooster staat, werd volledig omgebouwd tot vinificatieruimte die tijdens het hele wijnproces gebruik maakt van de zwaartekracht. Het druivensap loopt na persing vanzelf in de vaten en ondergaat daar de volgende stappen om stilaan te transformeren in schitterende wijn. Apátsági is daarmee één van de meest opmerkelijke wijnhuizen ter wereld.

Apatsagi Rajnai Risling, Tricollis, Pinot noir,... vanaf 11,00-

1BbZBKYFG18SkMGU.jpeg

Bordeaux Barière - Frères
 

etiket.png
DSC7587.jpg
81A93c-yOaL._AC_SL1500_.jpeg

Sinds 1750 produceert het magnifieke wijnhuis Domaine Chanson al de prachtigste wijnen en is daarmee een van de oudste wijnproducenten die de Bourgogne rijk is. Vanaf 1999 is het Domaine in de handen van de Bollinger familie. In 2007 kocht men een aantal exceptionele wijngaarden aan in het zuiden van de Côte de Beaune, en werd de thuisbasis Beaune Bastion grondig gerenoveerd en een nieuw pershuis gebouwd.

Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status, in het hart van de Bourgogne: Côtes de Beaune (Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton).

Chablis, Meursalt, Montrachet, Pouilly Fuisse, Mancon,...

beschikbaar vanaf 15,00)

Grand Bateau is het resultaat van een sinds de jaren tachtig durende, nauwe samenwerking met het Château Beychevelle, dus het kleine broertje van dit gekende huis. De boot op het etiket verwijst naar de mythische drakkar van het prestigieuze Château BEYCHEVELLE Cru Classé van Saint-Julien. Het etiket van de Grand Bateau lijkt enorm op één van een fles Château Beychevelle, de prestigieuze 4-iėme Grand Cru Classé uit Saint-Julien, Bordeaux. Dit komt omdat de Grand Bateau een zo genoemde tweede wijn van het huis is. Het op beide etiketten afgebeelde galjoen stamt uit de tijd, dat een Franse groot-admiraal eigenaar van het kasteel was. De op de Gironde passerende schepen kregen bij wijze van groet aan de admiraal het commando: “baisse voile” , dat “strijk de zeilen” betekent. Philippe Blanc, directeur van Château Beychevelle, biedt zijn waardevolle kennis aan voor de samenstelling van Grand Bateau door de druiven uit de beste wijngaarden van Bordeaux te selecteren.

Merlot, Sauvignon blanc, Les Brulières,... vanaf 10,00-

Chateau LaMarzelle

 

Deze cru van 16,28ha werd in 1997 aangekocht door de Belgische familie Sioen uit Ardooie. Die investeerden serieus om de Cru terug naar de top te krijgen, met als beloning de rang St. Emilion Grand Cru Classé in het nieuwe klassement van 2012. Dit vooral door de kennis van Michel Rolland en Jean-Luc Thunevi! Het terroir bestaat uit 3 bodemtypes: steen-, zand-klei- en een stuk zandgrond. De cultuur is biologisch gericht zonder chemische onkruidbestrijding, ook wordt er geen chemische mest gebruikt. De wijn rijpt 100% op eik (waarvan 95% nieuwe eik) gedurende 18 maanden. (Het terroir ligt niet ver van Chateau Figeac!)

Elle de Lamarzelle, Prieuré, Grand Barail,... Beschikbaar vanaf 19,00-

Champagne Collet

 

Champagne Collet is het oudste coöperatieve productiehuis van champagne AY gesticht in 1921 door Raoul Collet. Het domein strekt zich over 650 hectares wijngaarden, uit de beste crus van de Champagne.  

 

"Nieuwe installaties in Oger met een stockeringscapaciteit van 37 miljoen flessen. De nieuwe persen kunnen elk 29000 en 27000 hectoliters verwerken. Er worden meer dan 20 crus in de samenstelling, tot 10 % reservewijnen nodig (afhankelijk van de jaargangen) om het eigen karakter van de champagne te bewaren."

 

Deze champagne heeft 48m gerijpt sur lattes in de kelders. Dus met opzet langer gerijpt (minimum 15m) om een champagne af te leveren die optimaal rijp is. Beschikbaar bij ons in gamma : Brut, brut rosé, Art déco, Magnum, blanc de blancs, Extra brut premier cru,... vanaf 30,00-

Verder werken wij ook exclusief samen met

Maison Chateau Vieux Moulin, Bodegas Ontanon, Vignobles Desom, Winery Fourth Wave, Winery

Sileni Estates, Bodegas La Osa,

Bodegas Ca N'Estrucn Rocca Bastia, Terra Serena, Steengoed, Tenuta Ulisse,...

Contacteer ons voor meer info over deze prachtige en exclusieve wijnhuizen!

GLASS OF BUBBLY

Sparkling wines awards

IMG_3227.jpg

Voor het 4de jaar op rij is ons huismerk B.Brut in de prijzen gevallen! B.Brut Tradition won reeds zilver en brons. B.Brut rosé is al 2x de trotse winner van de gouden medaille in de Sparkling wines Category Exclusive. De awards worden door professionals toegekend in het Londense Marriott hotel. Cheers!
Ontdek meer op https://www.glassofbubbly.com

2021 Gold creamy.jpg
2021 Gold light and fruity.jpg
bottom of page